Nieuw luchtzuiveringssysteem ABC Fitness

ABC Fitness in Elburg investeert in luchtzuiveringssysteem.

Alle fitness- en groepsleszalen van ABC fitness aan de Havenkade 5a in Elburg zijn voorzien van een nieuw luchtreinigingssysteem dat op natuurlijke wijze 99,9% van alle schadelijke micro-organismen zoals sporen, bacteriën en virussen onschadelijk maakt.

Met het systeem, dat al meer dan twintig jaar wordt toegepast in o.a. de voedingsmiddelenindustrie, in hotels en op cruiseschepen zet ABC Fitness een belangrijke stap naar een gezond en veilig binnenklimaat. “Als multifunctioneel fitnesscentrum willen we onze sporters het allerbeste bieden. We hebben helaas gemerkt dat het Corona virus veel mensen voorzichtig en angstig heeft gemaakt en dat men daardoor het lidmaatschap van ABC heeft bevroren of stopgezet. Door deze forse investering in dit luchtreinigingssysteem worden 99,9% van alle virussen en bacteriën gedood. Niet alléén de lucht wordt gezuiverd, maar ook de fitnesstoestellen en andere harde voorwerpen en ondergronden worden gezuiverd. Dankzij deze investering scheppen wij een superveilig en natuurlijk binnenklimaat voor ons personeel en onze klanten” aldus eigenaren Niek en Iris Aink.  

Het systeem is aangelegd door Lamers Reinigingstechniek (i.s.m. met Arco Luchttechniek en De Luchtkanaalreiniger) dat werkt met luchtreinigers met de gepatenteerde AOP- luchtzuiveringstechnologie (Advanced Oxidation Process). In de toevoerkanalen naar alle sportzalen werden in totaal 5 UV-C led-cellen, elk voorzien van eigen katalysatoren, geplaats. Die cellen genereren onschadelijke oxidanten die vervolgens razendsnel afrekenen met de aanwezige micro-organismen. Zowel die vrij rondzweven in de lucht, als de organismen die zich op harde oppervlakten hebben genesteld.

Dat de techniek ook voor 99,9% afrekent met SARS-CoV-2 (het coronavirus) is volgens Sander Lamers op dit moment ‘een prettige bijkomstigheid’. “Het corona-verhaal heeft de zorg voor een veilig binnenklimaat een flinke impuls gegeven. Onze voornaamste markten zijn overigens voedselfabrikanten, productielocaties, hotels.  

Met deze investering hopen Niek en Iris dat alle bestaande leden weer snel komen sporten. “Uiteraard willen wij de leden die gestopt zijn óók weer terug als lid verwelkomen. Juist in de afgelopen twee jaar hebben veel mensen té weinig of te eenzijdig bewogen. De effecten van té weinig bewegen worden nogal eens onderschat. Landelijk hoor je dat best veel mensen wat coronakilo’s zijn aangekomen of spiermassa hebben verloren. Dit zorgt op termijn voor een grotere kans op het krijgen van welvaartziektes. Daarnaast moeten we zeker het mentale aspect niet vergeten. Sporten bij ABC is voor veel mensen ook een uitlaatklep, het reduceert stress en voor veel mensen is het sociale contact tijdens of ná het sporten of zwemmen ook heel belangrijk. Daarom roepen wij iedereen op om weer snel of opnieuw kennis te maken met ABC Fitness in Elburg, aldus Niek en Iris.

ABC Fitness, Havenkade 5a Elburg, www.abc-fitness.nl, tel: 0525-680102

Contact

ABC Fitness
Havenkade 5a
8081 GP Elburg

0525 680 102
Ruimere openingstijden

Ruimere openingstijden

Geplaatst op: 2023-03-05

Vanaf maart 2023 is ABC op de zondag van 09.00-15.00 uur (en dus 3 uur langer) open.   In totaal is ABC liefst 80 uur open. Er is dus géén excuus om niet te komen sporten, want er is ...

Lees meer Meer nieuws
Jubileum-acties

Jubileum-acties

Geplaatst op: 2022-12-30

2023 kan jouw fitste jaar worden! ABC Fitness  helpt jou hier graag bij! Geef jezelf een kickstart in 2023 met een van onze acties. Aanmelden of meer informatie willen ontvangen? Vul hier onder je g...

Lees meer Meer nieuws
  • NIEUW bij ABC: Outdoor Fitness!

  • Meer resultaat in minder tijd met E-Gym

  • Zwemles bij ABC Fitness is super!